Wereldnet was een radioprogramma dat vijftien jaar -tussen 1997 en 2012- in de ether is geweest. De formule was simpel: de presentator in Hilversum stond via de telefoon in verbinding met Nederlanders die wonen en werken in landen over de hele wereld. Onderwerp van gesprek was het dagelijks leven in het betreffende land.

Enkele van mijn collega's waren Sandra Roelofs, Dick Passchier en Ad Nijkamp. Maar ook de presentatoren mochten er zijn. Ronald van de Boogaard, Tessel Blok, Stan van Houcke, Bertus Hendriks en Klaas Vos, om maar enkele te noemen.

Ronald van de Boogaard maakte voor het programma een langere reportage met mij, in de zomer van 2001. Enige jaren later interviewde hij mij uitgebreid in de studio in Hilversum, in het kader van het programma MaDiWoDo.

Ook VPRO's Buro Buitenland deed Finland aan. In 2010 maakte Katy Sheriff er een interview met de huidige voorman van extreem rechts Jussi Halla-aho.

Opnames van deze programma's zullen wellicht op enig moment in de toekomst verschijnen in Beeld & Geluid, het archief van de omroepen. Voor nu valt daar Dag, nacht, de dood en de Finse ziel te beluisteren. Dat is de reportage die Marten Minkema in de zomer van 2004 met mij maakte over de hoge zelfdodingscijfers in Finland.

Bewaard gebleven is ook mijn bijdrage in datzelfde jaar aan het rubriekje 'Andermans radio', onderdeel van het programma De Avonden.